VEB Erkend Beveiligingsbedrijf

astra2connect ka band kit gilat satDe tweeweg breedbanddienst via de ASTRA-satelliet is een ideale oplossing voor buitengebieden waar aanleg van vaste internetverbindingen vaak niet rendabel is. Maar ook voor recreatief en zakelijk gebruik biedt internet via de satelliet interessante mogelijkheden. Met Astra2Connect internet kunt u via de satelliet nu tot 20Mbps downloaden (en tot 2Mbps uploaden). De gemiddelde responsetijd (ping) is 500/600ms en is afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarmee is internet via de satelliet een zeer goed alternatief.

 

 

Bewoners van buitengebieden

Internet in het buitengebied is vaak beperkt beschikbaar. Slechte verbindingen via de telefoonlijnen of dure UMTS-verbindingen (als u al bereik heeft) zijn geen uitzondering. De oplossing is echter heel eenvoudig: internet via de satelliet.

Nu de kosten van internet via de satelliet verder dalen en er dankzij gebruik van Ka-band capaciteit hogere internetsnelheden aangeboden kunnen worden, zijn bewoners van buitengebieden niet langer afhankelijk van trage internetverbindingen via ADSL of UMTS. Een kleine schotel is voldoende om ongestoord te kunnen surfen, video's bekijken, Skypen en emailen.

Recreatiemarkt

Voor mensen met een caravan, camper of boot biedt Astra2Connect internet via de Ku-band de mogelijkheid om op vakantie van snel internet te genieten, eventueel via een zelfuitrichtende schotel.

Ook in het buitenland werkt de verbinding vlekkeloos; mensen kunnen nu dus internet mee op reis nemen. Door de toename van mobiel dataverkeer kunnen mobiele kosten op vakantie nog wel eens oplopen. Met internet via de satelliet kan eenvoudig een WiFi-netwerk worden gemaakt.

Agrarische sector

Voor de agrarische sector biedt dit systeem mogelijkheden om, zelfs in afgelegen gebieden, snel internet te gebruiken. Met name in de gebieden rond de Veluwe, maar ook in het oosten van het land langs de Duitse grens, zijn er vrijwel geen mogleijkheden voor breedband internet.

Zakelijke markt

Voor de ondernemer is internet via de satelliet de ideale back-up oplossing. Veel ondernemers zijn afhankelijk van een stabiele, snelle internetverbinding. Voor hen feeft ASTRA een back-up mogelijkheid die altijd werkt. Met het internet via satelliet systeem is er een 100% back-up voorziening voor alle PIN transacties! Diverse bedrijven maken inmiddels gebruik van deze dienst. Bij een probleem met de vaste infrastructuur merkt de gebruiker niets en lopen alle applicaties en internetverbindingen automatisch door via de satelliet.

Altijd, overal en direct beschikbaar

astra2connect 282 ka band footprintEen groot voordeel is dat het netwerk al beschikbaar is en u dus al op heel korte termijn kunt genieten van een volwaardige internetverbinding. Met een kleine schotel en een modem (met eventueel een WiFi-router) kunt u in geheel centraal Europa direct online zijn. De geboden snelheid is momenteel 20Mbps, ruim voldoende om video's te bekijken, te emailen en VoIP diensten te gebruiken. Het is ook mogelijk dezelfde schotel te gebruiken voor de ontvangst van TV zenders via de ASTRA 1 en de ASTRA 3, waarmee u alle Nederlandse publieke en commerciële zenders, in High Definition (HD), kunt bekijken.

Internet abonnement

Er zijn diverse pakketten beschikbaar afhankelijk van het verbruik (volume) maar altijd met een snelheid tot 20Mbps. Wanneer het volume wordt overschreden van het betreffende pakket kan er online extra volume worden gekocht.

Bellen

Met het Astra2Connect internet systeem kan er optioneel worden getelefoneerd. Met deze VoIP (Voice Over IP) telefonie kan er zeer voordelig worden getelefoneerd waarbij geen vertragingen optreden, er is nauwelijks verschil tussen een vaste verbinding of het Astra2Connect systeem.

VPN en Citrix

Optioneel kan het Astra2Connect internet systeem geleverd worden met een Astra2Connect Optimizer waarmee VPN, Citrix en andere 'Cloud' oplossingen volledig worden ondersteund.

Daarom Astra2Connect internet:

  • HET alternatief voor UMTS, G4 of slechte DSL verbindingen.
  • DE oplossing voor zakelijk of thuisgebruik

Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact met ons opnemen.